Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Volby jsou hlavne k nicemu. At je tam ten ci onen, vzdy se nejak dohodnou. Ve svuj prospech.

1 0
možnosti
Foto

Pane Studenovský, jsem přesvědčen, že všichni takoví nejsou a řada lidí jde do politiky právě proto, aby tyto nešvary pomohla vymýtit. A mohou si v politice dovolit jen to, co jim dovolí voliči. Jestliže někde nechce na starostu nikdo kandidovat a lidé ze zoufalství podpoří nějakého lumpa, který se tam třeba i jen účelově přestěhoval, aby mohl být zvolen a pak to mohl účelově vytunelovat, jsou to hlupáci a za následky mají plnou spoluzodpovědnost. Tak ať pak nenaříkají. Jen se podívejte, kolik našich obcí již nemá žádný majetek a kolik dalších obcí ještě po "řádění" některých starostů dluží miliony a nemají je z čeho splácet?:-)

1 0
možnosti
JH

J80a91n 64H35o40r30a

15. 6. 2014 16:15

Taky by se Herr Němec ušetřilo, kdyby se do voleb necpaly takové nevolitelné pidistrany jako Lev 21 apod. Jen si spočítejte kolik by se jenom ušetřilo na tisknutí a použitém papíru...

2 1
možnosti
Foto

Jene Horo, Vám už není pomoci, tak mě tady alespoň neustále neobtěžujte těmi svými hloupými poznámkami. Ja?:-)

1 1
možnosti
JL

Tak s tímto opravdu nesouhlasím. Naprostá většina volebních komisí je v obcích a zaměstnanci obecních úřadů mají většinou vztah ke starostovi - většinou členu nějaké strany. Tady vidím riziko podvodu při sčítání jako větší než malé. No a pak ještě jedno - v těch nejmenších obcích mají u obecního úřadu zaměstnaného jednoho člověka.

0 0
možnosti
Foto

Pane Lietavče, řada volebních komisí v obcích není sestavena výhradně z obyvatel té které obce, ale zasedají v ní také protekční mladíci a slečinky úředníků z úrovně okresu či regionu (studentíci) a nebo si tam přivydělávají někteří (a stále stejní) důchodci, což znamená, že starostu konkrétní obce ani znát nemusí. Starostou ve většině obcí je dnes pak většinou již bezpartijní člověk, který vedl tzv. "proobecní" kandidátku, neboť takřka všechny strany v našich obcích již zklamaly a je-li tam někde jediný zaměstnanec, je to většinou sám starosta. A - jak jsem již napsal vpředu - chce-li tam mít některá kandidující strana svého zástupce, umožněme jí to, ale ať si také toho zástupce sama zaplatí a nebo, ať tam uvedený človíček účinkuje zadarmo. A stát ušetří!

1 0
možnosti
RP

Souhlas. A ještě bych to zjednodušil. Kdo nemá vlastní přístup k internetu a vlastní, předem získaný digitální certifikát, automaticky by pozbýval volební právo ;-D

0 2
možnosti
Foto

Policie České republiky není placená špatně. Službu nad rámec své služby vykoná policista jenom tehdy, jestliže se jedná o neplánovanou službu. To zanmená, že pokud dojde k mimořádné situaci se kterou nebylo v plánu služby počítáno. Jinak pokud v rámci plánu služby pracuje víc jak 12 a anebo 24 hodin má nárok na volno a na příplatek. Jinak ani za bolševika nebyl ve volební místnosti úředník, ale osoby, které byly do volební místnosti delegovány, podobně jako v současné době. Tehdy byla nutnost být členem KSČ.  Úředník je úplatný. Dnes do volební místnosti strany delegují své lidi.

2 2
možnosti
Foto

Pane Kindle, policisté Policie České republiky jsou placeni mizerně, už jen proto, že přestože musí splnit při výběru řadu různých přísných kritérií, která se u ostatních povolání nevyžadují, nastupují za ubohých 13 tisíc Kč. hrubého, což není ani 10 tisíc korun čistého, a dnes za to měsíčně nechtějí dělat ani naprosto nekvalifikovaní přidavači z Bulharska a raději tady páchají trestnou činnost. Navíc, policisté denně nasazují svůj život v boji se zločinci, kteří jsou čím dál tím víc drzejší a používají dokonce techniku, na kterou ani sama policie nemá peníze. A u policie to nefunguje tak, že když má policista konec služby v 08,00 hodin ráno, že může odejít domů. V 08,00 hodin skončí hlídku a teprve pak dává dohromady všechny řešené případy, sepisuje úřední záznamy, píše svodky událostí, předvolánky, kompletuje spisy, apod., takže takřka po každé službě 12/24 či jiné, je v práci minimálně o 3 až 4 hodiny déle a tyto hodiny mu nikdo nikdy nezaplatí a ani si je jako přesčas vykazovat nemůže. Chápeme, pane Kindle? A znovu opakuji, pokud si strany delegují do volebních místností svoje lidi - ať si je také samy strany zaplatí a stát ušetří značné peníze!:-)

1 0
možnosti
LN

..myšlenka elektrické volby je rozumná...

..v čem jste ale úplně vedle je....to že porovnáváte přístup a povinnosti úředníků a policistů....úředník je zaměstnanec a platí pro něj zákoník práce.....a ted yby měl i právo na minimálně náhradní volno nebo zaplacený přesčas....tedy úspora nula.... policajt je čeln ozborojené složky státu..je ve služebním poměru a zákoník práce se něj nevztahuje...i proto občas dělá "zadarmo"...

...mimochodem ozbrojené složky by také neměly mít odbory...ale to už by byla jiná debata.....

1 1
možnosti
Foto

Pane Nádvorníku, jistě nepochybujete o tom, že já samozřejmě vím, že policista je ve služebním poměru a úředník je pouhý zaměstnanec a vztahuje se na něj zákoník práce. To ale vůbec neznamená, že by tito úředníci nemohli sedět pár hodin zdarma ve volebních komisích, popř. by si za tyto hodiny mohli vyčerpat náhradní volno v době, kdy nejsou úřední dny a neměli by žádné odměny navíc, takže úspora velká!:-)

1 0
možnosti
VS

Proč by to úředníci měli dělat ve svém volném času zadarmo! Je to porušení zákoníku práce...! ;-O

3 1
možnosti
Foto

Pane Svobodo, každý úředník by měl být loajální nejen ke státu, ale i ke svému úřadu a proto by mu nemělo pár hodin zdarma dělat žádné problémy. Pokud jsou dnes úředníci, kteří to nechápou, měli by být z úřadů okamžitě odejiti a posláni např. do zemědělské či lesnické prvovýroby. A konečně by řada z nich byla lidem užitečná.:-)

1 4
možnosti
RK

Jistěže by ve volebních komisích mohli být úředníci. Jenže pak to bude v rozporu s regulemi svobodných voleb.

5 0
možnosti
Foto

Já tam, pane Klaudo, žádný rozpor nevidím a pokud by snad někdo úředníkům nevěřil, mohla by tam klidně každá z kandidujících stran mít svého zástupce, kterého by si však také sama platila ze svých peněz a stát by ušetřil. Nemá to snad logiku?:-)

1 2
možnosti
Foto

Bohužel, jestli budou členové volební komise jen placení úředníci, tak nikdo nezaručí, že se z hlasy nemanipuluje.:-/

4 1
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik