Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Selhání v obdobném duchu jsou za každého režimu. Je však fakt, že před r. 89 nebyla ve státních orgánech taková fluktuace jako dnes, kdy politické strany se snaží dosazovat svoje oblíbence a "škatulata hejbejte se" hrají co čtvrtý rok.

1 0
možnosti
Foto

R^  Pane Němče, svůj podíl na tomto stavu bude asi mít i strach ze ztráty práce a snaha zavděčit se nadřízeným. Píšete o státních orgánech, ale toto platí i v soukromém sektoru. Mě například nedávno udivilo, že syn si pamatuje svoje zaměstnanecké číslo, pětimístné nebo šestimístné, už nevím. Člověk se nechce cítit jen jako číslo, jako kolečko v mašině. Pokládám za správné, když v minulém režimu podniky organizovaly pro své zaměstnance (i pro bývalé - důchodce) nejrůznější mimopracovní akce. Náš schopný vedoucí dokonce několikrát prosadil zájezd do Francie. Nechci paušalizovat, jistě i dnes se takové firmy najdou, ale nezaměstnanost tomu "odlidštění" práce nahrává,

0 0
možnosti
Foto

Když zaměstnanec něco umí a svoji práci vykonává dobře, nemusí se ničeho bát. O dobré pracovníky, nejenom, že je zájem, ale ono se jich nedostává.

a pamatovat si svoje zaměstnanecké číslo, to není dril, to je nutnost. Vy si také pamatuje některá telefonní čísla a nemusíte.

A takových firem, co něco dělají pro své zaměstnance, je stále dost, s jednou takovou jedu,coby penzista, si zalyžovat.

Kromě toho, jsem od firmy, i když jsem již několik let v důchodu, dostal k výročí firmy finanční odměnu v nezanedbatelné výši. Stávající zaměstnanci dostali k jubileu firmy, podle délky zaměstnání, zlaté, či stříbrné pamětní medaile.

Paní Černá, je třeba také někdy vidět ta positiva, nikoliv jenom to špatné.

2 0
možnosti
Foto

on ten LEV 21 ještě existuje???

0 0
možnosti
Foto

P.S. - "Proč se vytrácí z práce státních orgánů rozum a cit pro člověka?"

On se nevytrácí, on tam nikdy nebyl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik